Olej jojoba

Olej jojoba to obok innych znanych olejów roślinnych, często wybierany produkt. Otrzymuje się go z nasion krzewu jojoba, a ma formę płynnego wosku.

http://montibello.pl/hair-product/cleaner-zmywacz-farb/

Ten olej może być stosowany do cery suchej i wymagającej natłuszczenia, chociaż przez swoje właściwości antyseptyczne, sprawdzi się również jako olej do pielęgnacji skóry trądzikowej i łuszczącej się. W konsystencji jest zdecydowanie lżejszy od oleju kokosowego czy makadamia, dlatego zdecydowanie sprawdzi się w cieplejszych porach roku.

Olej jojoba będzie świetną bazą maseczek pielęgnacyjnych oraz peelingów do ciała, ponieważ ma właściwości silnie nawilżające oraz delikatnie natłuszczające. Najlepiej olej jojoba kupować tylko w sprawdzonych sklepach stacjonarnych oraz internetowych z kosmetykami naturalnymi, aby nie kupić produktu, który będzie zawierał dodatki w postaci konserwantów czy kompozycji zapachowych.

Należy pamiętać o tym, że olej jojoba nie ma żadnego zapachu i ma formę płynną. Przed zakupem należy sprawdzić wszystkie informacje oraz skład, aby kupić produkt o jak najlepszych właściwościach.

Gustowne kroje i kolory bielizny: body panterka, koronkowe, z przejrzystego materiału https://sallyyumeno.com